Αρμόστοκος

ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

 

 

Αρμόστοκος είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την κάλυψη και σφράγιση των αποστάσεων μεταξύ των πλακιδίων ή των ψηφίδων.  Εφαρμόζεται ως παχύ γαλάκτωμα και σκληραίνει την πάροδο του χρόνου ώστε να εξασφαλιστεί μία άρρηκτη και διαρκή επαφή του πλακιδίου με τη κόλλα του.  Οι κύριες κατηγορίες του αρμόστοκου είναι ορυκτός με βάση το τσιμέντο και χημικός όπως ο εποξειδικός.

 

Ο ορυκτός αρμόστοκος έχει ως κύριο συστατικό το τσιμέντο και διαχωρίζεται σύμφωνα με την απόσταση μεταξύ των πλακιδίων από τη κοκκομετρία του και είναι κατάλληλος για χρήση σε όλους τους χώρους ενός σπιτιού.  Σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να εμπλουτίσουμε τον αρμόστοκο με ελαστικοποιητές – αδιαβροχοποιητές του κατασκευαστή προσδίδοντας επιπλέον ελαστικότητα και αδιαβροχοποίηση στο υλικό μας καθώς και αντιμουχλικές ιδιότητες.

 

Η δεύτερη κατηγορία αρμόστοκου είναι ο χημικός και προέρχεται από την ένωση δύο συστατικών Α+Β.  Είναι κατάλληλος για αρμούς πλάτους 0-12 mm και σε χώρους που γενικώς απαιτούν υψηλές αντοχές σε μηχανικές και χημικές καταπονήσεις καθώς και απόλυτη στεγανότητα όπως πισίνες και χώρους υγιεινής, χημικά εργαστήρια, σφαγεία, χειρουργεία, δεξαμενές αποθήκευσης λυμάτων.